KAŞ EKİMİ
Kaş ekimi genellikle kadınların tercih ettiği tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. İnsanın yüz güzelliğinde etken bir rol oynayan kaşlar, fiziksel görüntüyü doğrudan etkiler. Kadınlarda düzenli olarak kaş alımı gerçekleştiği için kaşlarında küsme adı verilen bir durum gerçekleşir. Kalınlığını ve hacmini kaybeden kaşlar, kaş ekimi tedavisi ile eski hacmine ve kalınlığına ulaşabilir.
Kaş kaybı geçirilen travmalar, yanıklar ve kaza nedeniyle de oluşabilir. Bu kişiler için de kaş ekimi başarılı bir şekilde uygulanabilir.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Kaş Ekimi operasyonu saç ekimi yönteminde kullanılan FUE tekniği ile gerçekleştirilir. Lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilen işlem 3-4 saat aralığında sürebilir. Genellikle donör bölge olarak ense kısmından kökler alınır. Doğal görünümü yakalayabilmek için alınan kökler ekim yapılacak alana doğru yönde ve uygun açı ile nakledilmelidir. Saçlar 45 derecelik açı ile büyürler. Kaşlarda ise bu açı 10-15 derecedir. Bu sebeple ekim sırasında kanal açılırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Kaş ekimi için kaç greft kullanılacağı saç yapısı ve ekim bölgesinin seyrekliğine göre değişir. Bu operasyonu çok deneyimli uzmanlar tarafından yaptırmak çok daha fayda sağlar.
Kaş ekimi FUE tekniği ile yapıldığı gibi DHI yöntemi de kullanılabilir. Sonuç olarak kullanılacak olan yöntemin belirlenmesinde uzman hekim tarafından yapılacak olan konsültasyon ve analizler rol oynar.
Kaş Ekim Aşamaları
Operasyonun en önemli adımı olarak nitelendirilen konsültasyon aşamasında, kişinin yüz hatlarına en uygun ve isteği de göz önünde bulundurularak, uzman doktor tarafından kaş tasarımı yapılır.
Saçların tamamının tıraş edilmesine gerek olmayan kaş ekim operasyonunda, çok küçük bir donör alan tıraş edilerek, lokal anestezi uygulaması sonrasında kökler toplanır ve ekim yapılmak için solüsyonda bekletilir. Toplanan köklerde sadece tek saç olan kökler toplanır. Bu kaşlarda daha estetik bir görünüme sahip olmaya yarar. Tıraş edilen bölge diğer saçlar ile kapanacağı için kişi çok hızlı bir şekilde normal yaşamına dönebilir.
Kişide belirlenen donör bölgenin FUE motoru ile saç köklerinin toplanması işlemidir. Her bir Folliküler Ünitenin teker teker alındığı bu yöntem, eski teknolojiye nazaran çok daha DHI tekniği ile gerçekleştirilen operasyonlarda ekim yapılacak olan alana da lokal anestezi uygulanır. Saç kökleri uygun açı ve doğru yön ile Choi implanter ile ekilir.şmiş olan Mikro Motor FUE yöntemidir. Ayrıca daha fazla greft alımına olanak sağlar ve tek bir seansta kişiden hızlıca kökler alınır.
Kaş Ekim Sonrası Süreç Nasıldır?
Kaş ekim operasyonundan sonra kişi sonraki gün kliniğe gelerek pansuman yapılır. Sonrasında pansuman işlemi ile saç kökleri cilde tutunup komplikasyonlar önlenmiş olur.
Pansuman ve yıkama işlemlerinden sonra kişiye 10 gün süre boyunca kaşlarını nasıl yıkaması gerektiği bilgisi verilir. 10 gün sonrasında kişi kliniğe tekrar gelerek kontrol edilir. Kabuklanmaların tamamen giderilmesi için son bir yıkama işlemi yapılır. Bu nedenle işlem sonrası kaş kökleri oksijen alması sağlanır. 3. Ay itibariyle ekilen kaşlar sağlıklı bir şekilde çıkmaya ve belirli olmaya başlar. 12 ayın ardından net kaş formuna kavuşulmuş olur.
Kliniğimizde yapılan kaş ekimi hakkında daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.