Ağrısız Fue Yöntemi

Ağrısız Fue Yöntemi

Günümüzde yaygın olarak birçok insanın karşılaştığı önemli sorunlardan birisi de saç dökülmesidir. Saç dökülmesinin başlıca sebepleri arasında genetik yapı, çevresel faktörler stres ve saç derisinde oluşan rahatsızlıklar görülmektedir. Ortalamanın üstünde oluşan dökülmelerde saç kaybına uğrama ihtimali yüksektir.

Saç kayıpları sonucunda kısmı yada tamamıyla kellik görülebilir. Bu gibi durumlarda en iyi çözüm yöntemi saç ekimi olarak görülebilir. Saç ekimi sayesinde tekrar saçlarımızın doğal haline kavuşmak mümkündür. Oldukça basit  olan cerrahi yöntemlerle dilediğimiz saçlara kavuşmak mümkündür. Kendi saç köklerimizin ekimiyle yapılan işlemlerle ağrısız bir şekilde sağlıklı ve doğal saçlara sahip olabiliriz.

Saç ekimi basit bir cerrahi operasyon gerektirmektedir. Saç ekimi işleminden sonra iyileşme süreci takip etmektedir. Bu iyileşme sürecinde saç derisinde bazı izler kalabilmektedir. Bu izlerin iyileşme süreci operasyon sonrası yapışacak işlemler ve uygulanan pansumanlara göre değişmektedir. Saç ekimi sonrası sürecin sağlıklı ve güvenilir geçmesi için Faruk Yılmaz Saç Ekimi Merkezi olarak tıbbi ve danışmanlık yardımları yapılmaktadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, Saç eksikliği olan bölgelere sağlıklı saç köklerinin ekilmesi sürecine verilen isimdir. Ekilen bu saç köklerine greft adı verilir. Dökülen saçların yerine taşınan greftlerle birlikte yenilere doğal olarak çıkmaktadır. Saç ekim işleminin en önemli yanlarından biri kendi saç köklerimiz kullanıldığı için doğal bir görünüm sağlanmaktadır. Genel olarak saç kökleri ense bölgesinden alınmaktadır. Ense bölgesinde yeterli saç kökü bulunamaması durumunda vücudun farklı yerlerinde saç kökleri alınabilir. Yüz bölgesinde şakaklardan alınabilirken vücutta kıl köklerinin yoğun olarak görüldüğü kol ve göğüs bölgesi tercih edilebilir.

Genelde saç ekimi operasyonlarında ensede bulunan saç kökleri kullanılır. Ensede bulunan saç kökleri dökülmeye karşı daha dirençli bir yapıya sahiptir. Enseden alınan saç kökleri saçın döküldüğü bölgelere mikro cerrahi bir işlemle ekilir. Bu operasyon tamamen dökülmüş alana yapılabildiği gibi seyrek alanlara da yapılabilmektedir. Seyrek alanlara yapılan işlemler de sık olarak görülen saç ekim işlemleri arasındadır.

Saç ekim işlemleri cerrahi işlemler oldukları için uzman doktorlar tarafından bir sağlık kliniğinde  yapılması daha uygundur. Operasyon işlemlerinde lokal anestezi uygulanmaktadır. Gerekli sağlık ekibi ve ekipmanlarıyla yapılması daha güvenli bir işlem ortaya çıkaracaktır.

Fue Yöntemleri Nelerdir?

Ağrısız fue

Saç ekiminde kullanılan farklı yöntemler vardır. Bu yöntemler hastanın tercihine ve işlemin yapılma şekline göre değişmektedir. Günümüzde FUE yöntemi daha çok tercih edilmektedir. FUE yani Folicular Unite Extraction; oldukça doğal sonuçlar veren ve işlem sırasında iz bırakmayan bir saç ekimi yöntemidir. Diğer yöntemlere göre ağrısız ve iyileşme süreci daha kolaydır. Fue kendi içinde de kullanılan malzemenin çeşidine ve yönteme göre farklılık göstermektedir.

Safir FUE oldukça fazla tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu yöntem çok sayıda saç kökünü tek seansta ekilmesine olanak sunmaktadır. Böylece daha hızlı bir operasyon süreci geçirilmiş olur. Bu yöntemde kullanılan safir uçlar sayesinde daha pürüzsüz bir sonuç alınır ve hızlı bir iyileşme süreci sunar. Saç diplerinde iz oluşmasının önüne geçer ve donör bölgede saç köklerini korur.

DHI FUE ise Choi iğneleri kullanılarak yapılan bir yöntemdir. Bu yöntemde sık sonuçlar alınmakta ve doğal sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Diğer yöntemlere göre daha hassas bir çalışma gerektirdiği için en az iz bırakan yöntem de DHI Fue denilebilir.

Soft-FUE işleminde diğerlerinden farklı bir anestezi yöntemi kullanılmaktadır. Diğerlerinde de  ağrısız işlemler uygulanırken soft fue tamamen ağrısız bir seçenek sunmaktadır. Ağrıdan ve iğne ile yapılan işlemlerin verdiği histen tam anlamıyla uzaklaşmak isteniyorsa, Soft-FUE tercih edilebilir.

Fue Yöntemiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.